Wat te doen in Helmond

[ad_1]
Wat te doen in Helmond?

Helmond, gelegen in Noord-Brabant, is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en talloze mogelijkheden voor vermaak en ontspanning. Of je nu op zoek bent naar een weekendje weg, een vrijgezellenfeest, een activiteit met kinderen of gewoon een gezellig avondje uit, Helmond heeft voor iedereen wel iets te bieden. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden en activiteiten in Helmond.

In het weekend

Als je in het weekend Helmond bezoekt, zijn er diverse activiteiten die je kunt ondernemen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Kasteel Helmond, een prachtig middeleeuws kasteel met een rijke historie. Hier kun je een rondleiding krijgen en meer te weten komen over het leven in een kasteel. Daarnaast is er het Nationaal Museum voor Grafische Vormgeving, waar je de geschiedenis van grafische vormgeving kunt ontdekken.

Vrijgezellenfeest

Als je een vrijgezellenfeest in Helmond organiseert, zijn er verschillende mogelijkheden om er een onvergetelijke dag van te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een workshop volgen bij een van de vele creatieve ateliers in de stad, zoals een schilderworkshop of een workshop beeldhouwen. Daarnaast zijn er diverse activiteiten te doen zoals een escape room, een stadsspel of een kroegentocht.

Met kinderen

Voor gezinnen met kinderen zijn er volop mogelijkheden in Helmond. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Speelpark de Warande, een groot speelparadijs waar kinderen zich kunnen uitleven op de klimtoestellen, glijbanen en trampolines. Ook het zwembad de Wissen is een aanrader, met diverse zwembaden en glijbanen voor jong en oud.

Uit eten

Voor wie graag uit eten wil gaan in Helmond, zijn er talloze restaurants en eetgelegenheden. Geniet bijvoorbeeld van de Brabantse gastvrijheid en culinaire hoogstandjes bij een van de vele gezellige eetcafés. Daarnaast zijn er restaurants met diverse internationale keukens, zoals Italiaans, Thais, Indiaas en nog veel meer.

Een drankje doen

Gezellig een drankje doen kan in Helmond op verschillende plekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de gezellige cafés in het centrum, waar je kunt genieten van een heerlijk speciaalbiertje of een goed glas wijn. Ook zijn er diverse terrassen waar je bij mooi weer kunt neerstrijken voor een verfrissend drankje.

Sportieve activiteiten

Voor wie graag iets sportiefs wil doen, zijn er ook genoeg mogelijkheden in Helmond. Zo kun je bijvoorbeeld een fiets huren en de mooie omgeving van Helmond verkennen. Daarnaast zijn er diverse sportcentra waar je bijvoorbeeld kunt fitnessen, tennissen of zwemmen. Ook zijn er meerdere golfbanen in de omgeving voor de golfliefhebbers.

Musea

Voor de cultuurliefhebbers zijn er in Helmond ook diverse musea te vinden. Bezoek bijvoorbeeld het Gemeentemuseum Helmond, waar je een uitgebreide collectie kunstwerken kunt bewonderen. Daarnaast is er het Jan Visser Museum, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Helmond en de industrie die hier floreerde.

Activiteiten ondernemen

Voor wie graag activiteiten wil ondernemen, zijn er in Helmond talloze mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling in een van de prachtige natuurgebieden in de omgeving, zoals de Peel of de Strabrechtse Heide. Daarnaast zijn er regelmatig evenementen en festivals in Helmond, waar je kunt genieten van muziek, theater en andere culturele activiteiten.

Met senioren

Ook senioren kunnen zich uitstekend vermaken in Helmond. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de vele parken en tuinen in de stad, zoals het Hortensiapark of het Theo Doreleijerspark. Daarnaast zijn er regelmatig seniorenmiddagen en -activiteiten georganiseerd in Helmond, waar je andere senioren kunt ontmoeten en gezellig kunt samenzijn.

Met een vriendengroep

Als je met een vriendengroep naar Helmond komt, zijn er volop mogelijkheden voor gezelligheid en vermaak. Zo kun je bijvoorbeeld een avondje uit in een van de vele bars en clubs in het centrum, waar je kunt dansen en feesten tot in de vroege uurtjes. Daarnaast zijn er diverse activiteiten te doen, zoals paintballen, karten of een avondje naar de bioscoop.

Natuur

Als je van natuur houdt, zit je in Helmond goed. Maak bijvoorbeeld een mooie fietstocht langs het Kanaal van Deurne of de Rijpelbeek, waar je kunt genieten van prachtige landschappen en rustige natuurgebieden. Daarnaast zijn er diverse wandelroutes die je kunt volgen, zoals de Kasteelroute of de Gavioliroute, waar je langs mooie plekjes in Helmond komt.

Cultuur

Voor de cultuurliefhebbers is Helmond een stad die veel te bieden heeft. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het bekende theater Het Speelhuis, waar regelmatig voorstellingen en concerten worden gegeven. Daarnaast zijn er diverse kunstgaleries en exposities te bezichtigen in Helmond, waar je kunt genieten van diverse kunstwerken en tentoonstellingen.

FAQ:

1. Zijn er parkeermogelijkheden in Helmond?
Ja, in Helmond zijn er verschillende parkeergarages en parkeerterreinen waar je je auto kunt parkeren. Daarnaast is parkeren op straat ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat hier vaak betaald moet worden.

2. Zijn er fietsverhuur mogelijkheden in Helmond?
Ja, er zijn verschillende plekken in Helmond waar je een fiets kunt huren. Zo kun je de omgeving op een sportieve en milieuvriendelijke manier verkennen.

3. Zijn er ook gratis activiteiten te doen in Helmond?
Ja, er zijn ook gratis activiteiten te doen in Helmond. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken in een van de natuurgebieden of een bezoek brengen aan een van de parken en tuinen.

4. Wat zijn leuke winkelstraten in Helmond?
In Helmond zijn er diverse winkelstraten waar je kunt shoppen. De Veestraat en de Markt zijn bijvoorbeeld populaire winkelstraten met een gevarieerd aanbod aan winkels.

5. Zijn er ook mogelijkheden voor watersport in Helmond?
Ja, in Helmond zijn er diverse mogelijkheden voor watersport. Zo kun je bijvoorbeeld een kano huren en de kanalen en wateren verkennen. Ook zijn er diverse verhuurbedrijven waar je een boot kunt huren om te varen.
[ad_2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *