Wat te doen in Goes

[ad_1]
Wat te doen in Goes?

Goes is een stad in de provincie Zeeland, gelegen aan de Oosterschelde. Het is een bruisende stad met een rijke geschiedenis, gezellige winkelstraten en een mooie omgeving. Of je nu een weekendje weg wilt, een vrijgezellenfeest hebt, met kinderen op pad bent, wilt eten, drinken, iets sportiefs wilt doen, van musea houdt, activiteiten wilt ondernemen, met senioren bent, met een vriendengroep op stap gaat, van natuur houdt of van cultuur geniet, in Goes is er voor iedereen wel iets te beleven.

In het weekend:
Goes heeft een levendig centrum met tal van winkels, restaurants en gezellige terrasjes. Je kunt er heerlijk struinen door de smalle straatjes, langs de prachtige historische gebouwen en genieten van een drankje op een van de vele terrassen. Ook kun je een bezoek brengen aan de Grote Markt, waar regelmatig evenementen en markten plaatsvinden. Voor een cultureel uitstapje kun je het Historisch Museum De Bevelanden bezoeken, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Goes en omgeving.

Vrijgezellenfeest:
Voor een geslaagd vrijgezellenfeest zijn er verschillende activiteiten mogelijk in Goes. Je kunt bijvoorbeeld een workshop volgen, zoals een kookworkshop of een creatieve workshop. Ook kun je een sportieve activiteit organiseren, zoals karten, paintballen of een boottocht maken over de Oosterschelde. Daarnaast zijn er in Goes verschillende uitgaansgelegenheden waar je de avond kunt afsluiten met een gezellige borrel of dansfeest.

Met kinderen:
Voor gezinnen met kinderen is er genoeg te doen in Goes. Zo kun je een bezoek brengen aan het tropische zwemparadijs Omnium, waar kinderen kunnen spelen in de diverse baden en van de glijbanen kunnen roetsjen. Ook is er een indoor speeltuin, Bambini, waar kinderen zich kunnen uitleven. Daarnaast is een uitstapje naar de Stoomtrein Goes-Borsele ook een aanrader. Hier kunnen kinderen een ritje maken met een echte stoomtrein en een kijkje nemen in het museum.

Uit eten:
In Goes zijn er tal van gezellige restaurants, lunchrooms en cafés waar je heerlijk kunt eten. Je kunt kiezen voor Zeeuwse specialiteiten, maar ook voor gerechten uit andere keukens. Er is voor ieder wat wils, of je nu houdt van vis, vlees of vegetarisch. Daarnaast zijn er ook diverse eetgelegenheden met kindermenu’s en speelhoekjes, zodat je ook met kinderen kunt genieten van een gezellig diner.

Een drankje doen:
Voor een gezellig drankje zijn er in Goes verschillende cafés en bars te vinden. Je kunt terecht op de Grote Markt, waar diverse horecagelegenheden te vinden zijn. Ook in de zijstraten van de winkelstraten zijn er gezellige kroegjes te ontdekken. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan een van de sfeervolle eetcafés, waar je naast een drankje ook kunt genieten van een lekkere maaltijd.

Sportieve activiteiten:
Voor de sportievelingen zijn er ook genoeg mogelijkheden in Goes. Je kunt bijvoorbeeld een fiets huren en de mooie omgeving verkennen, zoals de Oosterscheldekering of de Zeelandbrug. Ook kun je een kano huren en een tocht maken over de Oosterschelde. Daarnaast zijn er in de buurt van Goes diverse golfbanen te vinden, waar je een sportieve dag kunt beleven.

Musea:
Voor liefhebbers van musea is er in Goes het Historisch Museum De Bevelanden, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de stad en de omgeving. Daarnaast is er ook het Bevrijdingsmuseum Zeeland, waar je meer te weten kunt komen over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Zeeland. Voor kunstliefhebbers is er het Museum voor de Moderne Kunst, waar je kunt genieten van moderne schilder- en beeldhouwkunst.

Activiteiten:
Naast de bovengenoemde activiteiten zijn er in Goes nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een boottocht maken over de Oosterschelde, een rondleiding krijgen door de stad, een theater- of filmvoorstelling bezoeken, een workshop volgen of een ritje maken in een paardentram. Er is genoeg te beleven voor een dag vol plezier.

Met senioren:
Voor senioren zijn er in Goes ook genoeg mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de historische gebouwen en kerken, zoals de Grote Kerk en het Stadhuis. Daarnaast kun je een wandeling maken door het historische centrum en genieten van de mooie architectuur. Ook zijn er diverse gezellige lunchrooms en cafés waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Met een vriendengroep:
Voor een dagje uit met een vriendengroep zijn er ook genoeg activiteiten te beleven in Goes. Je kunt bijvoorbeeld een rondleiding krijgen door de stad, een workshop volgen, gaan karten of paintballen, een boottocht maken over de Oosterschelde of een gezellige avond uit in een van de cafés of bars. Genoeg mogelijkheden voor een dag vol plezier en gezelligheid.

Van natuur genieten:
Voor natuurliefhebbers is er ook genoeg te beleven in en rondom Goes. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken langs de Oosterschelde en genieten van het mooie uitzicht. Ook kun je een bezoek brengen aan Nationaal Park Oosterschelde, waar je kunt vogels spotten en wandelen langs de waterkant. Daarnaast zijn er diverse fiets- en wandelroutes die je kunt volgen om de prachtige natuur in de omgeving te ontdekken.

Van cultuur genieten:
Goes heeft een rijke culturele geschiedenis, die je kunt ontdekken door een bezoek te brengen aan de historische gebouwen, kerken en musea in de stad. Daarnaast worden er regelmatig evenementen en festivals georganiseerd waar je kunt genieten van muziek, theater, dans en andere culturele activiteiten. Ook kun je een bezoek brengen aan het Slot Oostende, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van dit bijzondere gebouw.

FAQ:

1. Wat zijn de openingstijden van het Historisch Museum De Bevelanden?
Het Historisch Museum De Bevelanden is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Op zon- en feestdagen is het museum geopend van 13:00 tot 17:00 uur.

2. Zijn er ook speciale kindermenu’s in de restaurants in Goes?
Ja, veel restaurants in Goes hebben speciale kindermenu’s, waar de kinderen kunnen kiezen uit diverse kindvriendelijke gerechten.

3. Kun je ook fietsen huren in Goes?
Ja, in het centrum van Goes zijn verschillende fietsverhuurders waar je fietsen kunt huren voor een dag of langer.

4. Kan ik ook een boottocht maken over de Oosterschelde met een groep?
Ja, er zijn verschillende aanbieders die boottochten over de Oosterschelde organiseren voor groepen. Je kunt bijvoorbeeld een rondvaart maken met een partyboot of een zeiltocht maken met een zeilschip.

5. Zijn er ook rondleidingen mogelijk door de stad?
Ja, er zijn verschillende rondleidingen mogelijk door de stad Goes. Je kunt bijvoorbeeld een stadswandeling maken met een gids, waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis en de bijzondere plekjes van de stad. Daarnaast zijn er ook themawandelingen mogelijk, zoals een culinaire wandeling of een architectuurwandeling.
[ad_2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *